Pokud plánujete svatbu, asi jste už o předsvatebním focení slyšeli. Možná si říkáte, proč vůbec takové focení chtít?

Co je to předsvatební focení

Už samotný název Vám prozradí vše. Předsvatební focení je jednoduše vaše společné focení ještě před samotnou svatbou. Jste ve běžném oblečení a jdete se spolu s fotografem projít někam, kde je Vám to příjemné, nebo to tam máte rádi. Do přírody nebo do města, je to jen a jen na Vás, ale pokud mohu doporučit tak rozhodně je lepší zvolit první variantu. Už jen proto, že budeme mít na focení klid a vy se tak nebudete muset tolik stydět.

Kdy se jít fotit

Jednoduchá odpověď. Při západu slunce a v létě. Lepší čas není. Toto téma je samozřejmě více podrobné, ale západem slunce nikdy nic nezkazíte. Pokud by jste se chtěli fotit během dne, doporučuji se schovat z ostrého slunce někam do stínu třeba do lesa a ideálně v létě. Pokud by se jednalo o jinou roční dobu, tak určitě sami dobře víte, že sluníčko je většinou rychle pryč a nebo se za celý den ani neukáže.

Kde se fotit

Kdekoliv se Vám to líbí. Nejste nijak omezeni. Jenom si dejte prosím pozor ať místo, které vybíráte není při západu slunce schované ve stínu, to by byla škoda.

Co si vzít na sebe

Nejlepší je někdy to nejjednodušší. Oblečte si to, v čem budete vypadat dobře a zároveň se cítit i příjemně. Doporučuji také, vyhnout se křiklavým barvám, tričkům s popisy a oblečení hezky vyžehlit (pomačkané oblečení nemá nikdo rád – zvlášť ne fotograf). Případně si můžete projít pinterest a inspirovat se. Dobré také je vzít si více kusů oblečení na převlečení, abychom mohli případně sladit barvy.

POZOR na otlaky na kůži – od gumičky na ruce, od podprsenky, ponožek atd.